De Jeugd Vertegenwoordigd (De Jeugd Van Tegenwoordig)

Tent | 22:35Rond 2005 besluit producer Bas Bron een project op te starten om nummers te produceren met verschillende Nederlandse rappers. Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo) besluit hij een lied te maken over het dan populaire straattaalwoord "Watskeburt". Een bekende van Lanen, die het woord mede gepopulariseerd had, wordt gevraagd mee te doen. Dit is Freddy Tratlehner (Vjèze Fur). Watskeburt wordt tegen verwachting in een grote hit. Het volgende nummer nemen Bron en Tratlehner op met een vriend van Freddy, Olivier Locadia (Willie Wartaal). Bron besluit met dit trio een album op te nemen, DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG is een feit. Wat volgt zijn een vijftal albums, talloze hits en zelfs een eigen musical.

Volgens de heren zelf is de historie wat anders gelopen. De drie rappers vonden elkaar bij de audities van de 1e Idols, later werden ze in huis genomen door De Neger Des Heils Majoor Vlosshard. Toevallig had één van hen de tekst voor "Watskeburt" in de metro gevonden. Dit blijkt materiaal voor een grote hit. Het viertal besluit onder de naam DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG door te gaan en meer muziek te produceren.

Welke versie waar is laten we in het midden..

Vijf gekke boys besluiten eens af te wijken van het 'band-op-het-podium' concept en wijden deze Kempensessie een set aan de hiphop/elektro act van DJVT, ondersteund met drums. Aanstekelijke, dansbare beats en humoristische, vunzige teksten worden met elkaar vermengt en zorgen voor een feest op en voor het podium! Met het grote scala aan hits wat voorbij gaat komen is het onmogelijk dat je niet mee kunt zingen en dansen.

De Jeugd Vertegenwoordigd is:


Even voorbereiden