Lonesome George Blue (Chicago Blues)

Tent | 15:30

Hello George is een rock/blues coverband, opgericht in 2010 en bestaat uit Fons Kremers (zang/mondharmonica), Ed Grüter (gitaar), Maurice Peters (bas) en Gerrit 'Harre' van Willigen (drums).

Vier enthousiaste muzikanten met jarenlange band en podiumervaring brengen een mengeling van oude en moderne klassiekers uit de rock en blues scene zoals The Rolling Stones, Stevie Ray Vaughn, Gary Moore, George Thorogood, ZZ-Top, Black Crowes en Herman Brood.

Met beperkt instrumentarium weten zij volwaardige nummers neer te zetten, de karakteristieken van de originelen te raken en vooral ook het publiek enthousiast mee te krijgen. Hello George speelt regelmatig in diverse muziekcafe's en op festivals.

Voor de Kempensessie 2017 brengen ze met "Lonesome George Blue" een ode aan de Chicago blues. De basis voor vele hedendaagse grootheden. Er komen nummers voorbij in de stijl van Little Walter, Jimmy Reed, Eddie Taylor, Willy Dixon, Howlin' Wolf.

Onvervalste blues en rock, soms in een wat moderner jasje, meeslepend, recht voor zijn raap met indringende mondharmonica, gortdroge klappen op de drums en rauw vervlochten gitaarspel. De jaren 60 zullen herleven in een set waarin iedere muziekliefhebber niet stil kan staan en mee moet in het opzwepende ritme.


Even voorbereiden

http://www.reverbnation.com/hellogeorge