The Bøk (The Strokes)

Zaal | 15:00

Na seksfeesten en verlaten boerderijen was de maat vol voor Klaas L. : hij was het zat om alleen nog maar in de underground van Bladel te spelen. Zo veranderde de gelegenheidsband Kreupel in een rauw stukje punk-rock waar je je vingers bij aflikt.

The Bøk: ze kennen elkaar van een lagere school. Fascinatie voor priemgetallen bracht ze bij elkaar. Reeds in 1980 verlieten Jeroen Kooistra en Gert Bunning de groep. In hun plaats kwamen in 2013 BasF. (drums) en Klaas L. (zang & gitaar) en maakte furore met Los Papas waar in 2015 gitarist Tinus K. aan werd toegevoegd. Deze bezetting bleef ongewijzigd tot Juni 2015. Van 2015-2017 speelde de band verder met de toevoeging van de, binnen de utrechtse veganistenscene, legendarische imaginary bass man LB Back.

Speciaal voor de Kempensessie 2018 trokken de mannen van The Bøk bassist Herman B. Derman aan, wat de bezetting compleet maakte.

De Kempensessie 2018 beviel de band zo goed, dat werd besloten tot deelname aan de 2019-editie. The Bøk zal voor deze gelegenheid nummers spelen van The Strokes uit New York, oftewel The Strøkes uit New Yørk. Ready to roll!


Even voorbereiden