The King Diamond Conspiracy (King Diamond)

Zaal | 19:00

Wat zullen we dit jaar eens gaan doen? Natuurlijk moet het vette metal zijn, maar er is eerder al zoveel gedaan...

Ineens komt het antwoord aanwaaien; Team Frits en Joost benaderen Martijn om een King Diamond set te willen drummen. What the f#ck? Wie gaat dat in godsnaam kunnen zingen???

Frits geeft aan dat hij de hoge falsetto zang van de King prima aan kan. Enigszins sceptisch benadert Martijn gitaristen Roel en Alex en we spreken een drietal nummers af voor een eerste repetitie.

Wonder boven wonder valt alles direct op zijn plaats: Frits krijgt het goed voor elkaar om de karakteristieke stem van King Diamond te benaderen en de band voelt elkaar meteen aan.

Drie repetities later zijn we er klaar voor, klaar voor het spektakel dat King Diamond heet.

King Diamond is de naam van de Deense heavy metal band rondom zanger Kim Bendix Petersen, oftewel "King Diamond". Deze grootmeester is herkenbaar aan zijn theatrale verschijning, met gezichtsmake-up, horror outfit en hoge hoed. Nog veel herkenbaarder is zijn unieke stemgeluid: enerzijds snerpend hoog, afgewisseld met een lage, brute strot.

De muziekstijl is catchy heavy metal met sterke refreinen, veel sologeweld en af en toe een neiging naar het progressieve. Sinds 1985 wordt King Diamond geroemd om zijn vermogen om metal te schrijven met een thema. Bijna alle albums zijn conceptalbums, met een horrorverhaal als rode draad.

Vanavond doen we een greep uit het beste materiaal van de Koning uit Denemarken.

Zet je schrap en laat het over je heen komen!

Want met King Diamond is het elke avond Halloween!!!

The King Diamond Conspiracy is:


Even voorbereiden