Skip to main content

Fighting Fooz

Foo Fighters

22:10 uur

Tent

Fighting Fooz liggend

Biografie Fighting Fooz (Foo Fighters)

Fighting Fooz is ontstaan als een eenmalig coverproject, speciaal voor het Ploegfestival in Bergeijk. Het thema van 50 jaar Pinkpop gaf de ultieme kans om een eerbetoon te brengen aan de Amerikaanse supergroep Foo Fighters!

Drummer Martijn van de Put (oa Vet-Zeppelin, MegasetH en Turbulence) benadert zijn zwager bassist Martijn Sanders (Allround Rock coverband Nitro) en leadgitarist Rik van Bavel (medebandlid bij Turbulence en deel van de twee-eenheid Tenacious B). Als slaggitarist vindt hij Bart van den Borne (oa gitarist bij Akoesta). Zijn zoektocht wordt compleet, als hij leadzanger/gitarist Pepijn ter Haar (Frontman bij heavy rockband Decay) treft als de ultieme Dave Grohl!

Dave Grohl is op de eerste plaats bekend geworden als drummer van Nirvana. Na de zelfmoord van Nirvana frontman Kurt Cobain staat Grohl in 1995 plotseling met een gitaar om zijn nek voor een microfoon en brengt in eerste instantie een cassettebandje uit onder de noemer Foo Fighters. Hij heeft zelf alle gitaar-, bas- en drumpartijen ingespeeld. Het album bulkt van de powerpop en heeft een karrenvracht van hitgevoelige songs in huis. Sinds die tijd brengt Dave Grohl met de Fooz negen volwaardige studioalbums uit, waaruit talloze hitgevoelige rock songs voortvloeien, die vooral door 3FM in Nederland groot worden. Denk hierbij aan The Pretender, Learn To Fly, All My Life, My Hero en als grootste hit Everlong.

De muziek van de Foo Fighters kenmerkt zich door een blend van punk, grunge rock, classic rock en hard rock. Grohl is niet vies van punkbands als The Ramones, Black Flag en Minor Threat, maar vindt zijn roots ook in band als The Beatles, Led Zeppelin, Tom Petty, The Beach Boys en Motörhead. Heerlijk pakkende, harmonische en melodische lijnen mengen zich met stevige rockriffs, waarbij voldoende ruimte is voor dynamiek en opbouw. Catchy shit, die ons alle vijf heel goed ligt!

Fighting Fooz ziet het als een eer om een hommage te brengen aan de Fooz! De lading is des te groter omdat vorig jaar Foo Fighters drummer Taylor Hawkins plotseling komt te overlijden tijdens hun Zuid-Amerikaanse tour. Een groot gemis voor de rock-community en het is nog onduidelijk wat de toekomst gaat brengen voor The Foo Fighters. Wij gaan in ieder geval alles geven om een oprecht eerbetoon te getuigen aan Taylor en zijn band! He’s Our Hero for sure!

Fighting Fooz is:

  • - Pepijn ter Haar – Lead vocals en gitaar
  • - Rik van Bavel – Lead gitaar en backing vocals
  • - Bart van den Borne – Rhythm gitaar
  • - Martijn Sanders – Bass gitaar en backing vocals
  • - Martijn van de Put – Drums

 

Stichting JAM, spelen wat JIJ wil!

Iedereen kan bij JAM muzieklessen krijgen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je voorkennis is en of je bijvoorbeeld noten kunt lezen. Onze docenten zijn HBO gediplomeerd en 'allround'.

Voor jongeren die bij JAM les hebben worden ook gratis bandlessen gegeven. Dus naast individuele lessen leert men ook samen te spelen. Naar de website van stichting J.A.M.

Daarnaast verhuurt Stichting JAM repetitieruimtes aan bands, ondersteunt zij vele Kempische muzikale activiteiten en organiseert zij samen met gemeenschapshuis de Höllekes de Kempensessie. De opbrengst van de entree gaat geheel naar Stichting JAM. Naar de website van stichting J.A.M.