Skip to main content

M-ties rocking Elvis

Elvis

21:30

Tent

M-Ties is een rockband uit de Brabantse Kempen. Ze zijn in 2021 gestart als initiatief van Stichting JAM in Eersel.mties foto 1
Onder professionele begeleiding is dit zestal in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een strakke rockband waar je U tegen zegt.

De 'M' staat voor Mathijs (gitaar), Maxim (drums), Miel (zang/gitaar), en Morris (gitaar). Met Ties op toetsen was de naam geboren. Bassist Harry ontbreekt in de naam omdat hij de band net iets later kwam versterken maar dat maakt hem niet minder belangrijk!

mties foto2

De gemiddelde leeftijd van de bandleden is pas 16 jaar, maar in de afgelopen 2 seizoenen is de band uitgegroeid tot een geoliede rockmachine om rekening mee te houden. Dat blijkt ook wel uit de eerste prijs die M-Ties in 2022 won voor grootste regionaal talent op het CityFest festival in Veldhoven, waardoor ze in 2023 op de mainstage stonden!

M-Ties is op de eerste plaats een rockband maar de muziekstijlen van de jongens gaan alle kanten op. Het festivaljaar 2024 staat in het teken van Elvis Presley. De band 'verrockte' een aantal grote hits van the King en vol overgave laat M-Ties zien dat Elvis, ook onder de jeugd, nog steeds ROCKT!

mties foto 3

 

Stichting JAM, spelen wat JIJ wil!

Iedereen kan bij JAM muzieklessen krijgen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je voorkennis is en of je bijvoorbeeld noten kunt lezen. Onze docenten zijn HBO gediplomeerd en 'allround'.

Voor jongeren die bij JAM les hebben worden ook gratis bandlessen gegeven. Dus naast individuele lessen leert men ook samen te spelen. Naar de website van stichting J.A.M.

Daarnaast verhuurt Stichting JAM repetitieruimtes aan bands, ondersteunt zij vele Kempische muzikale activiteiten en organiseert zij samen met gemeenschapshuis de Höllekes de Kempensessie. De opbrengst van de entree gaat geheel naar Stichting JAM. Naar de website van stichting J.A.M.