Skip to main content

Cream of the Crop

Cream

16:00 uur

Tent

Cream of the Crop speelt op de Kempensessie nummers van Cream.
Cream was het legendarische Engelse supertrio bestaande uit gitarist Eric Clapton, bassist Jack Bruce en drummer Ginger Baker. Deze band is in de late jaren zestig slechts 3 jaar actief  geweest, maar heeft daarmee de op de blues gebaseerde moderne muziek blijvend op de kaart gezet. Ze brachten stevige moderne bluesrock met traditionele roots en live vaak overgoten met lange improvisaties.
Arno (bas), Harry (gitaar) en Jos (drums) hebben jarenlang ervaring in het bandleven en hebben elkaar in oktober 2022 gevonden vanuit een gedeelde passie voor de muziek van Cream. Ze gaan voor een waarheidsgetrouwe maar toch eigenzinnige weergave van deze muziek.
Denk aan White Room, Crossroads en Sunshine of your love en vele andere nummers van Cream.

 

Cream of the crop 002

Kempensessie

KEMPENSESSIE, hét tribute festival van de Kempen en de aftrap van het festivalseizoen. Altijd op zondag 1e paasdag. Makkelijk te onthouden!! Al 3 generaties lang gaan dan alle remmen los. De hele dag muziek afwisselend op 2 podia. Van beginnend muzikant tot de oude rotten in het vak.

De Kempensessie is een samenwerkingsverband van stichting JAM (Jongeren Activiteiten en Muziek) met stichting gemeenschapshuis de Höllekes. Samen onder 1 dak een geweldig festival waarvan de entree-opbrengsten direct terugvloeien naar muziekonderwijs voor kinderen van de gemeente Eersel en de baropbrengsten naar de gemeenschap Steensel.

 JAM.webp