Skip to main content

"Gij ôk"

U2

22:35 uur

Tent

Gij ok

Zet een paar Brabanders bij elkaar om songs te spelen van het legendarische U2, en een bandnaam is gauw bedacht: Gij ôk! Misschien heb je dit illustere gezelschap al eerder gezien: tot voor kort gingen ze nog door het leven als “De Pliesie”, met songs van The Police. Maar ook voor U2, toch echt een andere stijl, draaien deze heren hun hand niet om. Of juist wel… Het unieke van deze muzikale combinatie is dat zich onder de bandleden twee vader-zoon combinaties bevinden. Dat komt de muzikale kwaliteit kennelijk ten goede, want zanger Giel (toch zeker niet de minst gevraagde vocalist van onze mooie Kempen) gaf, na afronding van het Pliesie project, aan dat hij graag nog een rondje verder wilde met deze tandems! Bassist Hainy Tils vormt samen met Niek Luijten de broodnodige strakke ritmesectie. Zoon Youri Tils vormt met Carlo Luijten een strak gitaarduo waarbij af en toe ook piano sounds uit de gitaar synthesizer tevoorschijn komen. Maar U2 kan natuurlijk alleen goed gecoverd worden met als centrale punt een charismatische frontman met een inmiddels legendarische podiumperformance… dan ben je bij Giel van der Heiden aan het goede adres: ja, Gij ôk! Op het repertoire van deze set staan nummers van U2 uit de jaren ’80, wat door de meeste mensen wordt beschouwd als de bloeiperiode van U2. Denk aan songs als: Sunday Bloody Sunday, I will follow, Where the Streets have No Name, en meer van dat moois .....

Kempensessie

KEMPENSESSIE, hét tribute festival van de Kempen en de aftrap van het festivalseizoen. Altijd op zondag 1e paasdag. Makkelijk te onthouden!! Al 3 generaties lang gaan dan alle remmen los. De hele dag muziek afwisselend op 2 podia. Van beginnend muzikant tot de oude rotten in het vak.

De Kempensessie is een samenwerkingsverband van stichting JAM (Jongeren Activiteiten en Muziek) met stichting gemeenschapshuis de Höllekes. Samen onder 1 dak een geweldig festival waarvan de entree-opbrengsten direct terugvloeien naar muziekonderwijs voor kinderen van de gemeente Eersel en de baropbrengsten naar de gemeenschap Steensel.

 JAM.webp